Hvad skal man bruge som nybegynder i papirblomster?

Hvad skal man bruge som nybegynder i papirblomster?

Hvilke materialer skal man bruge til at lave papirblomster? 

Det kan være ret uoverskueligt, hvad man faktisk har brug for. MEN jeg har gjort det nemt for dig: her er en liste over, hvad du skal bruge, for at lave crepepapirblomster! :) 

OBS! det står under hver enkelt af mine opskrifter, hvilke materialer du skal bruge til den specifikke blomst. Du kan se materialelisterne inden du køber opskriften - den er altid på det sidste billede :)

Er du også i tvivl om hvor du kan købe tingene? Alt på "need to have" listen kan fås i Panduro Hobby + almindelige supermarkeder. Mange af tingene på "nice to have" listen kan findes på de danske hjemmesider fullvalue.dk og No11.dk eller hos Panduro Hobby - eller måske din lokale kunst-artikel forretning :) 

Need to have:

- Saks, gerne en lille skarp saks. Jeg bruger denne

- Limpistol, gerne en lille én, der ikke bliver alt for varm. Jeg bruger denne

- Flydende lim - almindelig hvid hobby lim. Jeg bruger denne fra Alleene's Tacky Glue, og mange kan også godt lide denne fra Anita's Tacky Glue. Limen skal være ret tyktflydende, så den ikke gør papiret for vådt, og tørre op gennemsigtigt. Desværre synes jeg ikke at Panduro Hobbys egen er særligt god til papirblomster... men den kan gå an i starten!

- Crepepapir: du kan bruge hvilket som helst crepepapir, du har! Men hvis du for første gang skal købe noget crepepapir, så vil jeg anbefale at investere i følgende: (kan fås i Panduro, men også på papirblomst-hjemmesiderne)

180 gram italiensk crepepapirEn rulle af hvid, gul (f.eks. no 17E5) og olivengrøn (f.eks. no 612). Jeg bruger dette tykke papir til midten af blomsterne og til grønne blade og stilk. Du kan købe flere farver, hvis du også vil bruge det tykke papir til blomsternes kronblade. Nogle gange bruger jeg bordeaux (f.eks. no 588) papir til at farve andet papir med, og det kan også være fedt at have en rulle sort (no 602) og en rulle grå (f.eks. no 604), hvis du vil lave mørke midter. 

90 gram crepepapir: En rulle af hvid eller creme (f.eks. no 352) + de farver, du kan lide. Jeg bruger oftest gul (no 372), rød (no 392), koral (no 382) og orange (no 370). Jeg bruger dette tyndere papir til kronblade. Køb ikke for mange farver til en start - du kan nemt farve papiret selv!

- Lille pensel. Den skal bruges til at fordele den flydende lim, så det skal bare være en billig eller gammel pensel, da limen hurtigt kan klistre den til

- Ståltråd. Hvis du har almindelig tyk og tynd ståltråd liggende, så kan dette fint bruges. Det er dog rart at have "blomstertråd", som er ståltråd beklædt med papir, f.eks. i strørrelse 20 til stilke og størrelse 26 til indeni blade

- Tang. Den skal bruges til at klippe ståltråd f.eks. denne

- HVIS du vil farve dit papir, kan du købe disse i supermarkeder: flydende frugtfarve i gul, grøn og rød + almindelig instant kaffe + klorin (rengøringsmiddel) til at afblege papiret (kan undlades! klorin er giftigt, så brug det meget sparsomt og sørg for handsker og god udluftning)

 

Nice to have: (kan undværes i starten)

- Doublette crepepapir / Tysk dobbelt crepepapir - jeg bruger især hvid og olivengrøn, og farver oftest andre farve-nuancer selv. Det kan også være rart at have et enkelt fold doublette i gul og i rød eller cerise. Doublette crepepapir kan købes hos Fullvalue.dk og No11.dk

- Spatel til at fordele flydende lim - jeg bruger denne Catalyst by Princeton 04 mini spatel - det er meget nemmere at fordele flydende lim med spatlen end med en pensel :)

- PanPastel (tør pastel maling) - jeg bruger især lysegrøn (nr. 220.5), gul (250.5), army-grøn (nr. 220.03) og rød-brun (340.1). Jeg køber det f.eks. her eller her (de har nemlig også andre materialer til crepepapirblomster)

- Akvarelmaling til at male fine detaljer på papirblomsterne. Jeg har f.eks. denne - men du kan selvfølgelig også købe akvarelmaling af bedre kvalitet, f.eks. fra Schmincke. Du kan dog klare dig med kun mørkebrun, army-grøn, gul, blå og rød/pink, hvis du kan blande farve-nuancer selv. Du får også brug for en mellem størrelse akvarel pensel f.eks. str. 5 og en lille bitte pensel f.eks. str. 000

- Blomstertape (papir med voks på, til stilke). Jeg kan godt lide denne brede, lysegrønne blomstertape fra Oasis

- Akvarelblæk til at farve papiret med - jeg bruger f.eks. blæk fra mærket Ecoline (fås også i Panduro Hobby) men andre typer akvarelblæk kan sagtens bruges. Jeg bruger oftest blæk i farverne gul, grøn og pink, og nogle gange i farverne blå, rød og sort. Blækken skal helst være "gennemsigtig" og ikke "mudret". Blæk, som ikke er gennemsigtig, vil lægge sig som et lag udenpå papiret, hvorimod gennemsigtig blæk vil trænge mere ind i papiret

 

Tilbage til blog

2 kommentarer

Hej Rikke :)

Ja det er rigtigt!

På et tidspunkt fik jeg problemer med overbelastning af mine hænder… Der købte jeg to sakse – en lille og en stor – som har en fjeder indbygget og et nemmere greb. Begge er fra Fiskars og hedder “easy action” softgrib. Den lille er rigtig god til at klippe støvdragere, men jeg synes til gengæld de er lidt svære at klippe rundt med.

Dbh Signe

Signe Elisabeth Scharling

Hej Signe.
Jeg kan se at du har opdateret denne side med en masse lækker info.
Jeg mindes at du på et tidspunkt havde skrevet om en Fiskars Easy action saks, eller noget i den stil.
Vil du nævne navnet igen på den ?
Tak for hjælpen.
Hilsen Rikke

Rikke Baunsgaard Poulsen

Indsend en kommentar