Typer af crepepapir

Typer af crepepapir

Der findes flere forskellige typer af crepepapir. Her får du et lille overblik over de vigtigste. 

Generelt om italiensk crepepapir

Det italienske crepepapir er det mest almindelige crepepapir. Det bliver - som navnet antyder - produceret i italien. Den største producent er Cartotecnica Rossi. Jeg plejer at købe mit italienske papir direkte fra Cartotecnica Rossis hjemmeside, hvor man kan vælge mellem alle deres farver. De sender dog kun deres crepepapir i store papkasser - så hvis du kun vil købe nogle få ruller, så kan det bedre betale sig at købe gennem forskellige danske hjemmesider f.eks. fullvalue.dk  og no11.dk  eller hos f.eks. Panduro Hobby som også har fysiske butikker. 

Italiensk 180 gram crepepapir 

Dette er det mest almindelige crepepapir at bruge til papirblomster. Det er tykt, stærkt papir, med rigtig meget stræk, og som kommer i mange forskellige farver. "180 gram" betyder at papiret vejer 180 gram per kvadratmeter.

Dette papir bruger jeg ofte til blomsternes midter og støvdragere.

Italienske 90 gram crepepapir

Dette papir er tyndere (det vejer kun 90 gram per kvadratmeter), men det har endnu mere stræk end 180g papiret. Det kan fås i mange smukke farver, og det passer godt til blomster, som har tynde, lette kronblade.

Jeg bruger det f.eks. til valmuer og til ranunkler. 

Italiensk 60 gram crepepapir 

Dette papir er det tyndeste af det italienske papir. Jeg bruger ikke rigtig 60g papir, da jeg synes, at det er lidt for tyndt og skrøbeligt. Én måde at bruge 60g papiret på kan dog være at lime det sammen med noget tykkere papir, så det giver et lag af en anden farve. 

Tysk dobbelt crepepapir (doublette)

Dette papir er mere fladt/mindre rillet end det italienske papir. Det har ikke særlig meget stræk. Papiret er limet sammen af to lag. Det er tykt, og har ofte en forskellig farve på for- og bagside. Det produceres i Tyskland af Werola og bliver kaldt "Gloria" doublette crepepapir. 

Når man køber doublette papir, så kommer det i "fold", dvs. et sammenfoldet stykke som måler 25cm x 125cm - hvorimod det italienske papir kommer i større ruller. Jeg har købt doublette gennem forskellige danske hjemmesider, f.eks. hos Fullvalue.dk eller no11.dk 

Doublette papiret passer godt til blomster med tykke kronblade, f.eks. juleroser og magnolie. Det er også lettere at male eller tegne på doublette, fordi det er mere fladt i strukturen. 

Tysk 140 gram crepepapir

Dette papir minder meget om det italienske 180g crepepapir i strukturen. Det er - måske - lidt mere farvefast. Jeg har ikke brugt dette papir så meget, men skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har erfaringer med det :) 

Hvad skal du så købe?? 

Hvis du kun vil købe én slags crepepapir til en start, så kan du sagtens starte med at købe det mest tilgængelige italienske 180 gram crepepapir (gerne hvid, gul og grøn til blomstens midte og stilk + de farver, du gerne vil bruge til kronbladene f.eks. laks, rød, lilla m.f.).

Hvis du gerne vil købe det lidt finere crepepapir med det samme, så vil jeg anbefale 90 gram og doublette. Jeg bruger selv mest 90 gram italiensk crepepapir (til tynde, fine kronblade) og tysk doublette crepepapir (til tykkere kronblade). Du kan sagtens nøjes med få farver, f.eks. olivengrøn/mosgrøn doublette og hvid/hvid doublette, samt 90 gram i rød, laks, orange, gul og hvid. 

I alle mine opskrifter viser jeg hvordan du kan farve crepepapiret selv og få noget sjovere papir at arbejde med. 

 

Tilbage til blog

3 kommentarer

Vedr. papirets vægt: ved nøjere at studere Cartotechnica Rossis beskrivelser af de forskellige typer crepepapir fandt jeg sidste år ud af, at de gængse betegnelser angiver rullens vægt, IKKE m2-vægten:
Fx har 180 grams-rullerne (50cm x 250cm, 260% stræk) m2-vægten 144 gram (crepet) og 40 gram (udstrakt).
Og 90 grams-rullerne (som er 150 cm lange og har 500% stræk) vejer crepet 120 gram pr. m2 og udstrakt 20 gram pr. m2.
Mvh. og tak for kigget på dine mange smukke blomster, Charlotte Mandel.

Charlotte Mandel

This was very helpful, thank you

Marie

Hej Signe
Hvor er din hjemmeside flot. Tillykke med den. Jeg vil bare tilføje, at jeg forsøgte at affarve noget af det tyske 140 g med klorin, -og det mistede slet ingen farve! Så der er måske lidt om snakken ift farvefasthed.
Kh Tine

Tine/Paperflowertales

Indsend en kommentar