Maling og farve

Maling og farve

Her kan du læse lidt om forskellige typer maling og farve, som du kan bruge til papirblomster. Frugtfarve og kaffe kan købes i almindelige supermarkeder. Blæk, akvarelmaling, akrylmaling og PanPastel kan købes mange steder på nettet og i hobby/kunstnerforretninger.  

Blæk og frugtfarve 

Jeg bruger både blæk - f.eks. af mærket Ecoline - og frugtfarve til at farve mit crepepapir. Blæk og frugtfarve fungerer ens, men du kan få blækket i flere farvenuancer. Til gengæld er frugtfarve en del billigere. Jeg bruger blæk og frugtfarve til at farve mit crepepapir vådt. Ulempen ved dette er, at der går flere dage før at papiret er tørt igen og klart til brug. 

I alle mine opskrifter viser jeg, hvordan jeg farver crepepapiret til blomsten vådt med blæk og kaffe. 

Kaffe! 

Helt almindelig instant-kaffe er det, jeg oftest bruger til at farve med. Det kan både bruges for sig selv, eller blandes lidt sammen med vand og frugtfarve/blæk, så du får en mere afdæmpet og naturlig farve. 

Pastelfarve 

Pastelfarve - særligt mærket PanPastel - virker rigtig godt til at give farve til crepepapirblomster. Den største fordel er, at du kan farve med tør pastel og arbejde videre på din blomst med det samme, fordi den ikke bliver våd. Du kan også tilføje lidt ekstra farve til den blomst, som ellers er lavet helt færdigt. PanPastel er et godt valg, hvis du ikke vil vente flere dage på, at dit farvede papir tørrer. 

Akvarelmaling

Jeg bruger akvarelmaling i form af en akvarel palette med pensel. Min palette er fra mærket Faber Castell, og jeg har også nogle få akvarelfarver fra det lidt bedre (og dyrere) mærke Schmincke. men alle akvarelpaletter kan bruges. Jeg bruger bl.a. akvarelmalingen til at lave små detaljer og striber på papirblomsternes kronblade. Du kan også bruge en lille spids tusch til det samme, men den kan ofte ikke male helt så tyndt som en helt tynd pensel. 

Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du maler små detaljer med akvarel på dine blomster, så kan jeg især anbefale min Helleborus Opskrift  hvor der er to videoer om dette. 

Akrylmaling 

Akrylmaling lægger sig som et solidt lag udenpå crepepapiret. Ulempen ved dette er, at det kan give et lidt plastik-agtigt udseende, især hvis man bruger akrylmaling med glans. Fordelen ved akrylmaling er, at det ikke falmer. Jeg bruger meget sjældent akrylmaling til mine blomster, for at undgå plastik-overfladen. 

Tilbage til blog

1 kommentar

Hej Signe
Jeg vil gerne lave en blomst i råhvid…hvordan vil du farve dobbelt crepe i råhvid?
På forhånd tak
Kh Rikke Marie

Rikke Marie Salihu

Indsend en kommentar